Anglia Nagy-Britanniaban van – Europaban

Eloszor is Anglia elsosorban Nagy-Britanniaban egy szigeten van – igaz Europahoz tartozik, viszont itt minden teljesen maskent mukodik es barmilyen hihetetlen itt az angol a hivatalos nyelv 😉 persze azert itt is beszelnek mas nyelvet sok kulonbozo nyelvet is, viszont ami a fontos az angolok tobbsege tobbnyire csak angolul beszel es itt a hivatalos nyelv az angol. Ezt csak azert emlitettem meg, mert beszeltem olyan valakivel aki kijott ide dolgozni, angolnyelv-vizsgat tett az allas elnyeresehez es utolag arrol panaszkodott magyarorszagi baratainak, hogy itt nem beszelnek magyarul.

Ha hiszed hanem itt is beszelnek magyarul, meg hivatalos helyen is, igaz ahhoz idore van szukseg mire talanak egy magyar tolmacsot. Az is igaz, hogy minden hivatalos irat az osszes EU-s (EU = Europai Unio) tagallam hivatalos nyelven is megtalalhato 🙂   gyakorlatilag a magyar nyelvu hivatalos tajekoztato anyagok hozzajutasanak eleg nagy az atfutasi ideje es irasban angolul kell kerni, levelben vagy interneten keresztul.

Amit mondani szeretnek az az, hogy az angol nem egy konnyu nyelv, persze eleinte konnyu megtanulni beszelni es megertetni magadat minimalis szinten, viszont ha erre tervezel latogatast akkor erdemes megerteni az irott angol szoveget – ez azt jelenti tudnod kell olvasni es ertelmezni az angol szoveget, mert hiaba is allitjuk mi magyarok, hogy a magyar az vilagnyelv – ez itt Anglia es minden elkepzelheto dolog teljesen maskent mukodik mint ahogy az nekunk magyaroknak megszokott es magyarul leirva semmi nincs 🙁 hiaba latsz tobbfele nyelvu feliratokat magyart nem talasz – mert!!! a magyarokrol azt tartjak, hogy nemcsak megertetik magukat szoban – hanem irni es olvasni is tudnak angolul!!! ezt keves “kelet-europai” es mas orszagbol erkezokre mondjak. Az angolok “kelet-europai” jelentese a 2004-ben csatlakozo orszagokbol a volt kommunista orszagok. Tetszik nem tetszik ez van, jobb ha ezt elfogadjuk mert ez nem olyan nagy dolog. Az sokkal fontosabb, hogy elismerik azt, a magyarok tobbsege valoban tesz is azert, hogy beilleszkedjen – beszeljen, irjon es olvasson angolul 🙂

A masik kulonbozosegunk az, hogy a magyarok tobbnyire egyedul intezik a hivatalos ugyeket, ennek az is lehet a jelentese, hogy jobban ovjuk a szemelyes eletunket vagy nem bizunk a masikban. Az biztos, hogy a magyarok tobbsege jobban elfogadja az itteni helyzetet es beilleszkednek.

Ahol biztosan beszelnek magyarul az a Magyar Nagykovetseg Londonban

Hungarian Embassy London Magyar Nagykövetség London

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/uk/hu

Telefon: +442072355218 kulfoldrol, Angliabol 02072355218

35 Eaton Place, London, Greater London SW1X 8BY

Hours: Mon-Fri 9:30am-11:30am ez a szemelyes ugyfelfogadasi ido

telefonalni delutani orakban is lehet ugy du. 3-ig.

Sat-Sun Closed

Transit: London Victoria innentol gyalog a legjobban megkozelitheto

About zsuzsi

Udvozollek, Zsuzsi vagyok es Angliaban elek. Budapesten szulettem, eltem, dolgoztam es 2005-ben Londonba koltoztem :) Az a tulajdonsagom, hogy barhol barmikor kepes vagyok jol erezni magamat mindig is sokat segitett az eletem megoldasaban.

View all posts by zsuzsi →