November 11, az Emlékezés napja Nagy-Britanniában

Novemberben emlekeznek meg azokrol akik az eletuket aldoztak a haborukban. 1918. november 11-en 11 orakor alairtak a fegyverszunetet, ez jelezte az I. Vilaghaboru veget.

az Emlékezés napja

Mi az Emlekezes napja?

Az emlekezes napja egy kulonleges nap arra, hogy emlekezzunk azokra a nokre es ferfiakra akik meghaltak a ket vilaghaboruban es mas konfliktusokban. Eleinte a fegyverszunet napjanak hivtak, kesobb atneveztek az Emlekzes napjanak. Rendszerint November 2. vasarnapjan tartjak az Emlekezes napjat, kulonleges megemlekezest tartanak egesz Nagy-Britanniaban, haborus emlekmuveknel es templomokban.

A nemzeti unnepseg kereteben az angol Kiralyno megkoszoruzza a Whitehall, London emlekmuvet.

 Poppy Day

Az Emlekezes napja Poppy Day-kent is ismert, ez a virag a hagyomanyos jelkepe a Royal British Legion-nak, ami egy jotekonysagi tarsasag ami a haborus veteranokat segiti.

Minden Emlekezes napjan vasarnap 11 orakor 2 perces csend van az emlekmuvek es a koztereken szerte az Egyesult Kiralysagban.

About zsuzsi

Udvozollek, Zsuzsi vagyok es Angliaban elek. Budapesten szulettem, eltem, dolgoztam es 2005-ben Londonba koltoztem :) Az a tulajdonsagom, hogy barhol barmikor kepes vagyok jol erezni magamat mindig is sokat segitett az eletem megoldasaban.

View all posts by zsuzsi →