Szent Dávid napja az Egyesült Királyságban

Szent Dávid Napja március 1-jén van, Dewi Sant vagy St David tiszteletére aki Wales védőszentje. Szent Dávid nagyon fontos szerepet játszik játszik a walesi kultúrában de keveset tudunk az életéről. Úgy tartják, hogy 100 évet élt, de az első szövegek életéről csak mintegy 500 évvel a halála után jelentek meg. Ezért nehéz megmondani, melyik Szent Dávid történet igaz és melyik a legenda. Szent Dávid  utazott szerte Wales-ben, Cornwall-ban a dél-nyugat-angliaban, Bretagne-ban Franciaországban és esetleg Írország és Jeruzsálemben. Ő több templomot és kolostort alapított Wales-ben, és végül érsek lett. Szent Dávidot 1120-ban avatták szentté.

A walesi zászló, amely egy vörös sárkány, fehér és zöld háttérben, gyakran látható Szent Dávid napján. Wales többi jelképei a nárcisz és póréhagyma. A póréhagyma egy igen sokoldalú zöldség, hozzá adva szinte minden sós ételhez, és növelni fogja az étel ízét, mint például a pörkölt, leves.

About zsuzsi

Udvozollek, Zsuzsi vagyok es Angliaban elek. Budapesten szulettem, eltem, dolgoztam es 2005-ben Londonba koltoztem :) Az a tulajdonsagom, hogy barhol barmikor kepes vagyok jol erezni magamat mindig is sokat segitett az eletem megoldasaban.

View all posts by zsuzsi →