Comic Relief – Red Nose Day = Funny for Money

25 eve volt az 1. Red Nose Day es penteken ismet adomanytgyujt a nemzet ebben az evben, a penzt csaladok, iskolak es munkahelyeken hasznaljak fel mind az Egyesült Királyságban es Afrika-szerte. Csodalatos esemenyek, vicces es meghato tortenetek mikent gyujtottek a penzt es mire is forditjak. A Comic Relief egy brit jotekonysagi szervezet, amit 1985-ben alapitottak, a szervezet celja: pozitiv es tartos valtozast hozni a szegeny es hatranyos helyzetu emberek eletebe.

A fo tamogatok BBC, a BT és a Sainsbury’s szupermarket lanc. A BBC felelos az elo televizios adasert, a BT biztositja a telefonos szolgaltatast, es a Sainsbury’s biztositja az emblemas termekek ertekesiteset. A jotekonysagi szervezet 1985-ben indult, azota £750.000.000 gyujtott ossze. 2002-ben a Comic Relief es a BBC Sport letre hozta a Sport Relief-t, ez egy uj kezdemenyezes, 2evente valtakoznak az esemenyek, a Red Nose Day minden paratlan evben, a Sport Relief minden paros evben kerul megrendezesre.

About zsuzsi

Udvozollek, Zsuzsi vagyok es Angliaban elek. Budapesten szulettem, eltem, dolgoztam es 2005-ben Londonba koltoztem :) Az a tulajdonsagom, hogy barhol barmikor kepes vagyok jol erezni magamat mindig is sokat segitett az eletem megoldasaban.

View all posts by zsuzsi →