A költségvetés napja

Igen ma a költségvetés napja van, azt is tudom holnap van a tavasz első napja. Az költségvetési év Angliában április elején kezdődik – sajnos a pontos dátumot nem tudom 🙁

Hagyomanyos “költségvetési” táska

A költségvetés a legfontosabb gazdasági és pénzügyi kimutatás minden évben a Kancellár (pénzügy miniszter) feladata bemutatni a Parlamentnek és a nemzetnek. A Nemzeti Ellenőrzési törvény kötelezi a kormányt, hogy minden egyes pénzügyi évre készítsen költségvetési jelentést. A Charta – a Költségvetési Felelősség meghatározza, minek kell a költségvetési jelentésben szerepelnie.

A költségvetési felelősség és a Nemzeti Ellenőrzési törvény előírja, hogy a Hivatal köteles közzétenni két gazdasági és költségvetési előrejelzést minden egyes pénzügyi évre, amelyek közül az egyik a hivatalos előrejelzés, amelyben a Kancellár meghatározza a kormány politikai költségvetését. Az OBR kötelessége megvizsgálni, az államháztartás fenntarthatóságát és ezt objektíven, átláthatóan és pártatlanul tegye. A költségvetés a Kancellár válasza a OBR előrejelzéseire.

Az ez évi költségvetés  ma 2013 március 20-án került bemutatására. A teljes költségvetés  ezen az oldalon keresztül elérhető el, valamint a HM Treasury Twitter oldala. A ma bemutatott költségvetést itt tudod megtekinteni.

About zsuzsi

Udvozollek, Zsuzsi vagyok es Angliaban elek. Budapesten szulettem, eltem, dolgoztam es 2005-ben Londonba koltoztem :) Az a tulajdonsagom, hogy barhol barmikor kepes vagyok jol erezni magamat mindig is sokat segitett az eletem megoldasaban.

View all posts by zsuzsi →